Тази купа овесени ядки е идеална за начало на сутринта! Рецепта, разработена от Александра Алдеборг (@daisybeet), по предложение на USA Pears .
Как се приготвя овесена купа с печени круши в стил Хаселбек
- Загрейте фурната на 175 °C.
- Разрежете крушата на две и отстранете семките. Разрежете страната надолу, внимателно нарежете всяка половина, като внимавате да не разрежете докрай.
- Намажете малък чугунен или обикновен тиган с кокосово масло и поставете крушите с разреза надолу.
- Полейте с малко кокосово масло и подправки за тиквен пай. Печете от 45 минути до един час, докато омекнат.
- Междувременно пригответе овесените ядки с вода или мляко според указанията на опаковката.
- Намачкайте банана в купа и го добавете към врящите овесени ядки, заедно със семената чиа и една чаена лъжичка подправка за тиквен пай.
- Разбъркайте добре, докато овесените ядки се сварят до желаната от Вас консистенция.
- Разделете овесените ядки по равно в две купи. Поставете във всяка купа половин узряла круша и добавете супена лъжица бадемово масло и други гарнитури по ваш избор. Насладете се веднага!
- Ако приготвяте крушите предната вечер, загрейте ги в микровълновата за 30 секунди -1 минута преди приготвяне. По желание: поръсете със сухи листенца от роза и метличина.
Необходими продукти
- 80 г овесени ядки
- 1 голям зрял банан
- 1 круша Bosc
- кокосово масло
- подправка за тиквен пай
- 1 супена лъжица семена от чиа
- кремообразно бадемово масло
- сушени листенца от роза и сушени листенца от метличина (по желание)