• Начало
  • Рецепти
  • Рецепта за купа с овесени ядки с печени круши в стил Hasselback

Рецепта за купа с овесени ядки с печени круши в стил Hasselback

 

Круши САЩ

Тази купа овесени ядки е идеална за начало на сутринта! Рецепта, разработена от Александра Алдеборг (@daisybeet), по предложение на USA Pears .

Как се приготвя овесена купа с печени круши в стил Хаселбек

 

  1. Загрейте фурната на 175 °C.
  2. Разрежете крушата на две и отстранете семките. Разрежете страната надолу, внимателно нарежете всяка половина, като внимавате да не разрежете докрай.
  3. Намажете малък чугунен или обикновен тиган с кокосово масло и поставете крушите с разреза надолу.
  4. Полейте с малко кокосово масло и подправки за тиквен пай. Печете от 45 минути до един час, докато омекнат.
  5. Междувременно пригответе овесените ядки с вода или мляко според указанията на опаковката.
  6. Намачкайте банана в купа и го добавете към врящите овесени ядки, заедно със семената чиа и една чаена лъжичка подправка за тиквен пай.
  7. Разбъркайте добре, докато овесените ядки се сварят до желаната от Вас консистенция.
  8. Разделете овесените ядки по равно в две купи. Поставете във всяка купа половин узряла круша и добавете супена лъжица бадемово масло и други гарнитури по ваш избор. Насладете се веднага!
  9. Ако приготвяте крушите предната вечер, загрейте ги в микровълновата за 30 секунди -1 минута преди приготвяне. По желание: поръсете със сухи листенца от роза и метличина.

Необходими продукти

  • 80 г овесени ядки
  • 1 голям зрял банан
  • 1 круша Bosc
  • кокосово масло
  • подправка за тиквен пай
  • 1 супена лъжица семена от чиа
  • кремообразно бадемово масло
  • сушени листенца от роза и сушени листенца от метличина (по желание)