Тази рецепта за брускети далеч не е класическа. Комбинацията от ябълка и козе сирене носи сладки, тръпчиви и земни нотки – всичко това на едно и също парче багета. Можете да оформите тези брускети по всякакъв начин, за да получите най-добрия вкус, но ако искате, можете да смесите мед с риган и козе сирене за по-малко ронлива текстура.
Начин на приготвяне
- Включете фурната и нарежете багетата на 12 филийки с дебелина около 2 см (не режете по диагонал, за да можете да се насладите на повече козе сирене на всяка брускета). Поставете всяка филия хляб върху тавата за печене. Намажете едната страна с малко зехтин. Изпечете хляба до лек загар. Проверявайте често фурната, за да сте сигурни, че не е изгоряла.
- Нарежете ябълката на 12 резена, разрежете всяко парче наполовина, след това всяка половина по дължина.
- Намажете всяка филия хляб с козето сирене. Отгоре поставете 2 половинки ябълка и намажете всяка филийка с мед, след това украсете със сух риган и поръсете с щипка сол. Сервирайте веднага!
Необходими продукти
- 1 франзела/багета
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 средно голяма ябълка Granny Smith или друга кисела ябълка
- 115 г козе сирене
- 1 супена лъжица мед
- ½ чаена лъжичка сух риган
- сол