Тази паста може много лесно да се "съчетае" с охладен орегонски ризлинг. Рецептата е разработена от главния готвач Джейсън Френч от Ned Ludd в Портланд, Орегон.
Начин на приготвяне Паста с грах, скариди и шунка
- В голяма тенджера добавете водата, подправете със сол, след което оставете да заври. Докато водата заври, смесете лимона с магданоза и лешниците, след което оставете настрана. Когато водата започне да завира, добавете макароните в тигана със солта.
- Загрейте зехтина в голям тиган, добавете чесъна и червения пипер и гответе, докато се ароматизира и чесънът леко покафенее. Добавете шунката и гответе за малко, само минута-две. Добавете ризлинга и оставете да заври.
- Добавете граха и сметаната за готвене и оставете да заври, намалете котлона и оставете да поври още малко.
- Когато пастата е ал денте, отцедете и добавете в тигана. Включете котлона отново и гответе, като разбърквате, още 3-4 минути. Добавете скаридите и сиренето, след което разбъркайте добре, за да смесите пастата с останалите съставки. Гарнирайте с лешници, лимон, магданоз и, разбира се, Ризлинг от щата Вашингтон.
Можете да намерите широка гама от американски вина при нашите партньори от Casavino .
Ядки и сушени плодове от САЩ можете да намерите в търговската мрежа.
Необходими продукти
- 1 кутия спагети или паста капелини
- 120 мл зехтин
- 2 скилидки чесън, обелени и нарязани
- щипка лют червен пипер
- 4 филийки шунка, нарязани на малки парчета
- вашингтонски ризлинг
- 250 г белен грах, може и замразен
- 110 г готварска сметана
- 500 г пресни скариди
- 50 г твърдо сирене, настъргано
- 2 лимона с кората
- 1 връзка ситно нарязан магданоз
- 65 г смлени лешници