Ето един съвет: сервирайте този тарт с чаша пенливо вино.
Можете да намерите широка гама от американски вина при нашите партньори от Casavino .
Начин на приготвяне Гроздов тарт
- Смесете заедно захарта и царевичното нишесте, след което добавете сместа в купата с гроздето. Разбъркайте, за да се комбинират, докато нишестето се хидратира напълно и захарта покрие равномерно люспите на гроздето.
- Поставете тестото върху тава, постлана с хартия за печене. Изсипете пълнежа в центъра на кръга и прегънете краищата върху пълнежа, покривайки периметъра, но не и центъра. Оставете да се охлади за 20 минути.
- Загрейте фурната на 200°C и печете тарта за 10 минути, след това намалете котлона на 175°C и завъртете тавата. Продължете да печете около 30 минути, докато коричката стане златисто кафява и плънката шупне. Оставете да изстине 30 минути преди сервиране.
Необходими продукти
- тесто за пай, разточено на голям кръг с приблизително 50 см. диаметър
- 500 г грозде без семки
- 100 -150 гр захар, зависи колко кисело е гроздето
- 2 супени лъжици царевично нишесте