Тази класическа рецепта за печено пиле има френски произход и принадлежи на готвача Арън Барнет от St. Джак, Портланд. Съвет: насладете се на ястието с пино ноар от Орегон, няма да съжалявате!
Рецепта, предложена от Oregon Wine .
Начин на приготвяне Печено пиле Forestière
- Напълнете пилето с лимон, мащерка и чесън и завържете бутчетата му с конец. Подправете със сол и черен пипер, след това намажете пилето с масло и го поставете в тиган с дебело дъно.
- Прехвърлете тавата в предварително загрята на 260°C фурна и оставете да се запече за 20 минути или до златисто. Намалете температурата до 175°C и продължете да готвите, докато пилето достигне вътрешна температура от 70°C (около 1 час). Поливайте пилето с получения сос през целия процес на готвене. Извадете пилето от фурната и оставете настрана за 15 минути, за да може сосовете да се съберат.
- Извадете пилето и излишната мазнина от тигана. Добавете шалота, чесъна и гъбите, след това задушете на среден огън, докато гъбите се сварят и шалотът стане прозрачен. След около 5-7 минути деглазирайте с виното и пилешкия бульон, като по този начин количеството ще намалее с 2/3. Добавете сметана, индийско орехче, лют червен пипер и подправете със сол и черен пипер на вкус. Гарнирайте с магданоз и лимон.
- Нарежете пилето на парчета и го сложете на топло, след което го залейте със соса.
Можете да намерите широка гама от американски вина при нашите партньори от Casavino .
Необходими продукти
- 1 цяло пиле
- 1/2 връзка мащерка
- 1 лимон, нарязан на 4
- половин глава чесън
- 125 г масло
- 20 г нарязан шалот
- 1 скилидка смлян чесън
- 250 мл пилешки бульон
- 120 мл десертно вино
- 125 г асорти от горски гъби
- 170 г готварска сметана
- 20 г нарязан магданоз
- кайенски пипер, изцеден лимон, сол