Рецепта за овесена каша

 

Калифорнийски стафиди

Основният вариант за балансирана закуска.

Рецепта, предложена от California Raisins .

Начин на приготвяне Овесена каша

 

  1. Смесете всички съставки и поставете в плътно затворен съд за съхранение. Оставете на хладно и сухо място.
  2. Ако се изкушавате от горещия вариант, налейте основната смес в желаното количество, заедно с двойно количество топла течност (вода, мляко, бадемово мляко, соево мляко или друга напитка). Разбъркайте до гладкост и оставете сместа за 2-5 минути.
  3. Ако предпочитате студена каша, изсипете желаното количество базова смес за каша заедно с незатоплена течност (вода, мляко, бадемово мляко, соево мляко или друга напитка). Разбъркайте до гладкост и оставете сместа за 4-8 минути.

Голямо разнообразие от ядки и сушени плодове от САЩ можете да намерите в търговската мрежа.

Необходими продукти

  • 640 г пълнозърнести овесени ядки
  • 180 г пълнозърнести пшенични люспи от спелта
  • 160 г калифорнийски стафиди
  • 50 г експандирана киноа
  • 60 г смляно кашу
  • 45 г какао 
  • 25 г семена от чиа
  • 20 г мака на прах
  • 5 г канела