Когато температурите се покачат, на дневен ред са прасковите и сезонните плодове. Съвет: Направете тези плодови и изискани закуски с пресни праскови и сладък босилек.
Рецепта, предложена от California Almonds
Начин на приготвяне Сладолед на клечка с праскови и босилек
- Комбинирайте прасковата, бадемовото мляко, киселото мляко, меда и босилека в блендер. Смесете до гладкост.
- Изсипете в замразени форми. Поставете клечка във всяка форма и охладете за 4 до 6 часа или за една нощ.
- Насладете се на нещо освежаващо в средата на горещ ден!
Необходими продукти
- 1 средна праскова, узряла
- 120 мл бадемово мляко с ванилия
- 60 г кисело мляко, 2% масленост
- 80 г мед
- 1 1/2 чаени лъжички пресен нарязан босилек