Сладолед на клечка с праскови и босилек

 

Когато температурите се покачат, на дневен ред са прасковите и сезонните плодове. Съвет: Направете тези плодови и изискани закуски с пресни праскови и сладък босилек.

Рецепта, предложена от California Almonds

Начин на приготвяне Сладолед на клечка с праскови и босилек

 

  1. Комбинирайте прасковата, бадемовото мляко, киселото мляко, меда и босилека в блендер. Смесете до гладкост.
  2. Изсипете в замразени форми. Поставете клечка във всяка форма и охладете за 4 до 6 часа или за една нощ.
  3. Насладете се на нещо освежаващо в средата на горещ ден!

Необходими продукти

  • 1 средна праскова, узряла
  • 120 мл бадемово мляко с ванилия
  • 60 г кисело мляко, 2% масленост
  • 80 г мед
  • 1 1/2 чаени лъжички пресен нарязан босилек