Този вкус на клечка е създаден от главния готвач Кристин Фаркас от IHeart Food Consulting.
Рецепта, предложена от California Almonds
Сладолед на клечка с манго, бадеми и чушки халапеньо
- Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка смес.
- Изсипете получения състав във формички за сладолед на клечка, оставете достатъчно място за разширяването им при замразяване и поставете пръчици за сладолед.
- Оставете във фризера, най-добре за една нощ.
- За да извадите сладоледа от формите, поставете поставката под струя топла вода. Насладете се веднага или ги съхранявайте затворени и им се насладете по-късно като освежаваща закуска.
Необходими продукти
- замразени парченца манго
- 500 мл бадемово мляко
- 125 мл печено бадемово масло
- 60 мл мед
- сокът и кората на 2 лайма
- 1 прясно халапеньо
- морска сол