Сладолед на клечка с манго, бадеми и чушки халапеньо

 

Този вкус на клечка е създаден от главния готвач Кристин Фаркас от IHeart Food Consulting.

Рецепта, предложена от California Almonds

Сладолед на клечка с манго, бадеми и чушки халапеньо

 

  1. Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до гладка смес.
  2. Изсипете получения състав във формички за сладолед на клечка, оставете достатъчно място за разширяването им при замразяване и поставете пръчици за сладолед.
  3. Оставете във фризера, най-добре за една нощ.
  4. За да извадите сладоледа от формите, поставете поставката под струя топла вода. Насладете се веднага или ги съхранявайте затворени и им се насладете по-късно като освежаваща закуска.

Необходими продукти

  • замразени парченца манго
  • 500 мл бадемово мляко
  • 125 мл печено бадемово масло
  • 60 мл мед
  • сокът и кората на 2 лайма
  • 1 прясно халапеньо
  • морска сол