• Начало
  • Статии
  • Как се прави перфектно съчетание между морски дарове и бира?
01.10.2023

Как се прави перфектно съчетание между морски дарове и бира?

Бирата върви ли добре с ястия с морски дарове? Този въпрос се задава доста често и да, бирата и морските дарове вървят много добре, особено ако имате предвид няколко основни правила. Адам Дюли, изпълнителен директор на Асоциацията на пивоварите – търговска асоциация с нестопанска цел, представляваща американските занаятчийски пивовари – споделя своите прозрения за най-добрите съчетания между видовете американски занаятчийски бири и морски дарове.

Интересувате ли се от внос на американски храни и селскостопански продукти?

Свържете се с нас

 

Не се колебайте да се насладите на студена бира с вкусно ястие от морски дарове. Просто трябва да имате предвид няколко тайни и да намерите перфектната комбинация! Независимо дали сте фен на стриди, сьомга или скариди, има перфектна американска крафт бира, която само чака да бъде открита!

Ето няколко стъпки, които ще ви накарат да се насладите максимално на комбинацията от морски дарове и бира:

  • Намерете правилната комбинация за вас не само по отношение на вкус и аромат, но и когато говорим за текстура и усещане;
  • Избягвайте да улавяте деликатния вкус на рибата със силна и наситена бира;
  • Карбонизацията е ключов елемент при премахването на мазнините и приготвянето на следващата глътка. В допълнение, киселинността и горчивият вкус осигуряват същия ефект;
  • Изберете кисела бира вместо лимонада;
  • Мислете за бирата като за основна съставка в ястието.

Стридите, поднесени със стаут ​​(кафява) бира, са класическо съчетание – богатата, малцова сладост се съчетава идеално със соления вкус на стридите. Бялата риба върви много по-добре с леко кисела бира, а пенливата пилзнер бира е идеална с риба и чипс.

Опитайте тези съчетания на храна с американски крафт бири!

приготви се Неговата Обосновка/ Причина/ Обяснение
СКАРИДИ Златен ейл Фините и флорални аромати на хмел балансират соления вкус на скаридите
Калмари Излято Този чист стил на лагер намалява вкуса на пърженото тесто на панираните калмари
Пушена сьомга, пушена риба Лек Фините малцови нотки съвпадат с аромата на пушена риба, а намаленият горчив вкус осигурява перфектно усещане
Севиче Гьоз Бялата риба, като например лаврак, се маринова идеално в кисела бира. В допълнение, напитката идеално допълва ястието и допринася за получаването на допълнителен аромат
Риба и чипс Пилзнер Високото ниво на карбонизация премахва мазнините, а горчивите нотки на бирата намаляват мазния вкус на ястието
Рибен пай Кьолн Малцовите и горчиви нотки допълват идеално рибата и нейния кремообразен сос
Нож Уитбиър Може да се използва в кулинарията вместо вино. Нотките на портокал и пипер допълват соления вкус на мидата
Сьомга/пъстърва Сезон Леко пикантни и пиперливи нотки заместват мазните от рибата
Бяла риба (треска, лаврак, калкан, камбала) Госе Бялата риба върви добре с леко кисела бира, като усещането е подобно на капка лимон
Стриди Стаут Класическата комбинация се придава от богатите и сладки малцове, които хармонично се вписват в соления вкус на ястието

Американската занаятчийска бира е призната за иновативна употреба на висококачествени суровини, технически опит в пивоварството и категоричен ангажимент за качество, така че крайният продукт да достигне до клиента точно както е предвидено от пивовара. Бирата има важна дума на масата поради разнообразието от стилове и почти неограничения си потенциал за кулинарни съчетания. Американската крафт бира се предлага в цяла Европа.

Голямо разнообразие от крафт бира от САЩ можете да намерите при нашите партньори от 100 бири и в търговската мрежа.