1. Шамфъстък
Когато става въпрос за парти закуски, гуакамоле не трябва да липсва. Това мексиканско ястие обикновено се приготвя с авокадо, нарязани домати, лук, подправки и малко лайм. Ставайки все по-популярна по целия свят, рецептата за гуакамоле се адаптира към различни вкусове, включвайки местни съставки.
Американският готвач Робърт дел Гранде преосмисли тази рецепта, като добави американски шамфъстък . Вкусни и приятни на вид, тези зелени ядки придават нова текстура и вкус на преосмисленото ястие, наречено шамфъстък моле .
Голямо разнообразие от ядки и сушени плодове от САЩ можете да намерите в търговската мрежа.
2. Багета с омар в стил Bánh Mi
Най-голямото удоволствие за любителите на омари е омарът със своя сладък аромат, невероятен вкус и нежна текстура. Като регион с най-голямо производство на омари в света, Мейн е известен с този деликатес, уловен от студените и чисти води. Добре познат като ястие, специфично за екстравагантни вечери, омарът може да се сервира и под формата на сандвич с омар.
Въпреки че има безброй интерпретации на този специалитет от Нова Англия, Bánh Mi Lobster Baguette добавя вкус и цвят към сандвича чрез въвеждане на моркови, репички, люти чушки и пресен магданоз. Bánh Mi, популярен сандвич във Виетнам, вече е смесица между виетнамската и френската гастрономия, тази нова интерпретация го превръща в смесица от три гастрономически култури. Следващият път, когато приготвяте омар, не забравяйте да дадете шанс на този сандвич, вдъхновен от кухнята на три култури.
Омар от САЩ можете да намерите от фирма Alex Fish.
3. Купа с говеждо месо
Това ястие става все по-популярно и е смесица от традиционната местна хавайска и азиатска кухня. Първоначално от Хаваите, традиционната купа за поке съдържа нарязани зеленчуци и сурова риба, всички от които се добавят към легло с ориз. За да придаде повече вкус, ястието се подправя със съставки като соев сос, сусам или други японски подправки.
Тази нова интерпретация заменя суровата риба в оригиналната рецепта с американско говеждо.Beef poke bowl предлага сервиране на печена пържола по нов начин. Миксът от свежи съставки като маруля, резени авокадо, репички, едамаме и краставици, заедно с говеждо месо, мариновано в шичими тогараши, ще ви впечатли.
Често задавани въпроси:
Въпрос: Какъв е най-добрият начин за приготвяне на омар?
Отговор: Варенето на омари на пара е предпочитаният метод за готвене поради няколко причини. Това е така, защото е по-малко вероятно да препечете омарите, когато ги приготвяте на пара, общото време за готвене е по-кратко и процесът на готвене и изваждане на омарите от тенджерата е много по-лесен.
Въпрос: Защо хората обичат купата с говеждо месо?
Отговор: Повечето купи за поке са направени с прясно уловена риба, което е важно съображение за много потребители, когато става въпрос за морски дарове. В допълнение, тези купи често включват разнообразие от плодове и зеленчуци като топинги, които са не само вкусни, но също така осигуряват важен източник на витамини и минерали.