Азиатско бао с телешки гърди

 

Тези хлебчета с пълнеж от телешки гърди, хрупкава зелева салата и гарнирани с лук са идеални за лека закуска или обяд. Те вървят добре с калифорнийско вино, като Каберне Совиньон или Мерло.

Как се приготвя азиатски бао с телешки гърди

 

  1. Нарежете бао кифлите в малък джоб, без да минавате докрай.
  2. Азиатска зелева салата: В купа добавете половината чеснов сос от черен боб, половината оризов оцет и целия корен от репички дайкон, копър, зеле и сусам. Разбъркайте до пълно поемане и оставете настрана за около 30 минути.
  3. Междувременно в малък тиган загрейте олио на среден огън, добавете говеждо месо, останалия оризов оцет и чеснов сос от черен боб. Смесете всичко заедно и гответе за 3 до 5 минути или докато всичко се смеси и стане горещо.
  4. Сварете бухтите, докато се загреят.
  5. Свалете от котлона и сложете по 85 г месо във всяка кифличка. Във всяка кифличка разпределете азиатската салата, отгоре поръсете зеления лук.

Американско говеждо може да намерите в магазините Mega Image, Lidl и на Freshful - под марката Meat Revolution , в Metro или в стекхаус ресторантите.

Необходими продукти

  • 4 кифли бао (купени от магазина)
  • 340 г американски телешки гърди, тънко нарязани и сварени
  • 30 мл сусамово масло
  • 4 лъжици чеснов сос от черен боб
  • 180 мл оризов оцет
  • 1 чаена лъжичка настърган корен от репичка Daikon
  • 1 супена лъжица настърган копър
  • 90 г ситно нарязано зелено зеле
  • 1 супена лъжица бели сусамови семена
  • 2 супени лъжици тънко нарязан зелен лук