Тези хлебчета с пълнеж от телешки гърди, хрупкава зелева салата и гарнирани с лук са идеални за лека закуска или обяд. Те вървят добре с калифорнийско вино, като Каберне Совиньон или Мерло.
Как се приготвя азиатски бао с телешки гърди
- Нарежете бао кифлите в малък джоб, без да минавате докрай.
- Азиатска зелева салата: В купа добавете половината чеснов сос от черен боб, половината оризов оцет и целия корен от репички дайкон, копър, зеле и сусам. Разбъркайте до пълно поемане и оставете настрана за около 30 минути.
- Междувременно в малък тиган загрейте олио на среден огън, добавете говеждо месо, останалия оризов оцет и чеснов сос от черен боб. Смесете всичко заедно и гответе за 3 до 5 минути или докато всичко се смеси и стане горещо.
- Сварете бухтите, докато се загреят.
- Свалете от котлона и сложете по 85 г месо във всяка кифличка. Във всяка кифличка разпределете азиатската салата, отгоре поръсете зеления лук.
Американско говеждо може да намерите в магазините Mega Image, Lidl и на Freshful - под марката Meat Revolution , в Metro или в стекхаус ресторантите.
Необходими продукти
- 4 кифли бао (купени от магазина)
- 340 г американски телешки гърди, тънко нарязани и сварени
- 30 мл сусамово масло
- 4 лъжици чеснов сос от черен боб
- 180 мл оризов оцет
- 1 чаена лъжичка настърган корен от репичка Daikon
- 1 супена лъжица настърган копър
- 90 г ситно нарязано зелено зеле
- 1 супена лъжица бели сусамови семена
- 2 супени лъжици тънко нарязан зелен лук