Мексиканският пан ориз се прави с висококачествен, отгледан в САЩ кафяв ориз, постно говеждо или пуешко месо, пинто боб и някои традиционни подправки. Поръсено с домати, сирене и кориандър, това ястие е идеалната гарнитура за тако, бурито или енчилада.
Рецепта, предложена от USA Rice .
Как се приготвя мексикански ориз на тиган
- В голям тиган на средно силен огън сгответе месото, докато покафенее. Разбъркайте, за да стане на трохи и да се отцеди от мазнината.
- Добавете лук, чили на прах, кимион и сол; гответе, докато лукът омекне. Смесете ориза, боба и чушките; гответе, докато сместа се загрее.
- Поръсете домати, сирене или кориандър отгоре по желание.
Американско говеждо може да намерите в магазините Lidl - под марката Meat Revolution , в Metro, Вивенда или в стекхаус ресторантите.
Необходими продукти
- 450 г постно говеждо или пуешко месо
- 1 средна глава лук, нарязан
- 2 супени лъжици чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- ½ чаена лъжичка сол
- 570 г кафяв ориз, варен
- 1 консерва (450 г) пинто боб, отцеден
- 2 кутии (по 115 г) нарязани люти чушки
- 1 домат, почистен от семките и нарязан (по желание)
- настъргано сирене чедър (по желание)
- пресен кориандър за гарнитура (по желание)