Мексикански пържен ориз

 

САЩ Райс

Мексиканският пан ориз се прави с висококачествен, отгледан в САЩ кафяв ориз, постно говеждо или пуешко месо, пинто боб и някои традиционни подправки. Поръсено с домати, сирене и кориандър, това ястие е идеалната гарнитура за тако, бурито или енчилада.

Рецепта, предложена от USA Rice .

 

Как се приготвя мексикански ориз на тиган

  1. В голям тиган на средно силен огън сгответе месото, докато покафенее. Разбъркайте, за да стане на трохи и да се отцеди от мазнината.
  2. Добавете лук, чили на прах, кимион и сол; гответе, докато лукът омекне. Смесете ориза, боба и чушките; гответе, докато сместа се загрее.
  3. Поръсете домати, сирене или кориандър отгоре по желание.

Американско говеждо може да намерите в магазините Lidl - под марката Meat Revolution , в Metro, Вивенда или в стекхаус ресторантите.

Необходими продукти

  • 450 г постно говеждо или пуешко месо
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 2 супени лъжици чили на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • ½ чаена лъжичка сол
  • 570 г кафяв ориз, варен
  • 1 консерва (450 г) пинто боб, отцеден
  • 2 кутии (по 115 г) нарязани люти чушки
  • 1 домат, почистен от семките и нарязан (по желание)
  • настъргано сирене чедър (по желание)
  • пресен кориандър за гарнитура (по желание)