• Начало
  • Рецепти
  • Чушки Поблано, пълнени с американски боровинков орехов крем

Чушки Поблано, пълнени с американски боровинков орехов крем

 

Първоначално от района на Пуебла в Мексико, тази рецепта включва люти чушки поблано, пълнени със свинско месо и гарнирани с кремообразен сос от орехи, семена от нар и магданоз. Американските червени боровинки придават на това вкусно ястие приятен червеникав оттенък – перфектната комбинация за тази пикантна закуска.

Рецепта Чушки Поблано, пълнени с орехова сметана и боровинки 

  1. В тиган, на слаб огън, добавете зехтина. Запържете чесъна и лука до прозрачност. Добавете боровинките, бадемите, месото и лимоновия сок. Подправете добре, като бъркате непрекъснато. Гответе докато месото покафенее. Свалете от огъня. Напълнете чушките поблано с месо.
  2. Чушките се нареждат в чинии и се заливат с ореховата сметана (ногада). Гарнирайте с боровинки и наситнен магданоз.
  3. При сервиране чинията може да се украси с магданоз или кориандър. Съвет: ако нямате пресни орехи, можете да ги замените със сухи.

Червени боровинки с произход от САЩ можете да намерите в търговската мрежа.

 

Американско говеждо може да намерите в магазините Lidl - под марката Meat Revolution , в Metro, Вивенда или в стекхаус ресторантите.

Необходими продукти

  • 65 г подсладени сушени боровинки
  • 230 г пресни орехи
  • 1 супена лъжица козе сирене (по желание)
  • 46 г обелени и нарязани на ситно бадеми
  • 8 супени лъжици сметана
  • щипка захар

Пълнеж

  • сушени американски боровинки, подсладени
  • 230 г свинско месо, нарязано на ситно
  • 230 г телешка кайма
  • 1/2 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 30 г обелени и нарязани на ситно бадеми
  • 30 г ацитрон (мексиканско сушено сладко зеле), нарязан на ситно
  • 6 печени чушки поблано без семки
  • 3 стръка листа магданоз
  • зехтин
  • сол и черен пипер