Първоначално от района на Пуебла в Мексико, тази рецепта включва люти чушки поблано, пълнени със свинско месо и гарнирани с кремообразен сос от орехи, семена от нар и магданоз. Американските червени боровинки придават на това вкусно ястие приятен червеникав оттенък – перфектната комбинация за тази пикантна закуска.
Рецепта Чушки Поблано, пълнени с орехова сметана и боровинки
- В тиган, на слаб огън, добавете зехтина. Запържете чесъна и лука до прозрачност. Добавете боровинките, бадемите, месото и лимоновия сок. Подправете добре, като бъркате непрекъснато. Гответе докато месото покафенее. Свалете от огъня. Напълнете чушките поблано с месо.
- Чушките се нареждат в чинии и се заливат с ореховата сметана (ногада). Гарнирайте с боровинки и наситнен магданоз.
- При сервиране чинията може да се украси с магданоз или кориандър. Съвет: ако нямате пресни орехи, можете да ги замените със сухи.
Червени боровинки с произход от САЩ можете да намерите в търговската мрежа.
Американско говеждо може да намерите в магазините Lidl - под марката Meat Revolution , в Metro, Вивенда или в стекхаус ресторантите.
Необходими продукти
- 65 г подсладени сушени боровинки
- 230 г пресни орехи
- 1 супена лъжица козе сирене (по желание)
- 46 г обелени и нарязани на ситно бадеми
- 8 супени лъжици сметана
- щипка захар
Пълнеж
- сушени американски боровинки, подсладени
- 230 г свинско месо, нарязано на ситно
- 230 г телешка кайма
- 1/2 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 30 г обелени и нарязани на ситно бадеми
- 30 г ацитрон (мексиканско сушено сладко зеле), нарязан на ситно
- 6 печени чушки поблано без семки
- 3 стръка листа магданоз
- зехтин
- сол и черен пипер