Ядков сладолед

 

Калифорнийски орехи

Този ядков сладолед има фин вкус на кленов сироп и нотки на прясно изпечено кафе.

Комбинация, напомняща популярното лешниково кафе – само студено, изключително кремообразно и подходящо за летните следобеди. Орехите придават наситен вкус, особено ако ги препечете предварително (или ги купите вече препечени, но се уверете, че не са осолени). Малко сте скептични? Опитайте и ще се убедите във вкуса на този десерт!

Рецепта, предложена от California Walnuts .

Начин на приготвяне Орехов сладолед

 

  1. Отцедете ядките и ги поставете в блендер заедно с ядковото мляко, кафявата захар, кленовия сироп, разтворимото кафе, олиото, ванилията и солта. Пасирайте до много гладко, след това покрийте и охладете, докато се охлади добре.
  2. Поставете сместа в купа за сладолед и замразете, докато стегне.
  3. Прехвърлете в съд от 1 литър и съхранявайте във фризер.
  4. Сервирайте в купички и гарнирайте със смлени орехи.

Потърсете смеси от ядки и сушени плодове в търговската мрежа. 

Кленов сироп от САЩ можете да намерите в магазините на Балев Био.

Необходими продукти

  • 115 г калифорнийски орехи, накиснати във вода за 2 часа или цяла нощ
  • 560 мл ядково мляко
  • 50 г кафява захар
  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 4 супени лъжици разтворимо кафе
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 чаена лъжичка ванилия
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • смлени орехи за украса